domingo, 13 de julio de 2008

10-07-08: BUSTIELLO - GIJÓN (64 kms)

S'etapa de Bustillo a Gijón és de 60 kms, però per arribar a sa platja de San Lorenzo són 4 kms més.
Una etapa per carretera plena de ciclistes locals, especialment arribant a Gijón, on el Alto de la Madera, a 10 kms de Gijón, es veu que és molt popular.
El dia abans, s'horabaixa, varem arreglar un munt de parxes de sa meva bici. Es veu que varem passar per alguna zona d'espines i em vaig endur el premi gros.
Hem partit de BUSTILLO a les 9.15 h, ja que a s'albergue teníem berenar inclòs i el servíen a partir de les 8.30 h, cap a MIERES (7 kms). Hem travessat mig poble seguint sa carretera, i quan hem arribat a l'esglèsia hem girat a ma dreta per agafar s'AS-111, direcció LANGREO. Comença una pujada bastant dura d'uns 7 kms al Alto de Santo Emiliano (SANTU MIANU). Una vegada coronat el Alto, baixam ràpidament cap a LANGREO (12.5 kms). Per sortir de Langreo ha estat un caxondeo, ja que hem tardat més de mitja hora per trobar s'AS-246 que és s'antiga carretera de Langreo a Gijón. Per trobar-la hem hagut de demanar un munt de vegades i finalment la varem trobar. Immediatament comença una pujada de 2.5 kms cap a GARGANTADA, que és dureta quan ja duus uns quans kms a ses cames, vas cansat i fa calor.
Des d'aquí, baixada llarga cap a NOREÑA, sempre seguint s'AS-246, i després cap a FIGARONA per enfilar 3.5 kms de pujada cap a l'ALTO DE LA MADERA, des d'on baixam, durant 10 kms, cap a GIJÓN. Durant sa baixada hi ha unes vistes precioses, tant de sa ciutat com de sa costa.
Devers la una del migdia arribavem a Gijón. Faltant 3 kms per arribar he marcat el kilòmetre 1000 de sa ruta al meu rellotge.
Tot d'una que hem arribat mos hem dirigit cap a sa platja de San Lorenzo, on hem finalitzat oficialment es viatge.
Més tard mos hem trobat amb ses nostres famílies i hem anat a dinar d'una parrillada de carn, que és molt bona. Es vespre hem celebrat s'èxit del viatge per la via de la plata amb una mariscada extraordinària, a un lloc molt bo: Casa Desy-Pochi, molt prop de Quintueles. Totalment recomanable! Quantitat, qualitat, tracte exquisit i preu molt bo!

No hay comentarios: