lunes, 7 de julio de 2008

07-07-2008: MONTAMARTA - VALENCIA DE DON JUAN (91 kms)

Mos hem aixecat a les 7 h i hem partit cap a un bar per fer un cafè amb llet (uns 500 mts cap enrera d'on erem). Cap a les 7.45 h hem partit per carretera (N-630) cap al primer poble, FONTANILLAS DE CASTRO. Podíem agafar el camí de terra que va paral·lel a sa carretera, però es cansament que duim damunt i que es paisatge que es veu des del camí és el mateix, mos ha fet decidir fer tota s'etapa per carretera. D'aquesta manera hem fet, d'una tirada, FONTANILLAS DE CASTRO (11 kms), RIEGO DEL CAMINO (4 kms) , GRANJA DE MORERUELA (7 kms) i SANTOVENIA DEL ESLA (8 kms), on mos hem aturat a berenar.

Mos han servit un entrepà de cuixot salat semblant al que li varen donar a n'en Toni a dalt del Puerto de Béjar. Era kilomètric!

Es trànsit per sa N-630 és molt dens, però una vegada passat Riego del Camino, hi ha una bifurcació que agafa sa N-631, direcció Palacios de Sanabria, on sembla que tothom l'agafa, ja que a partir de llavors sa carretera ha tingut molt poc trui.

Una vegada berenats i descansats, hem continuat cap a VILLAVEZA DEL AGUA (6 kms), BARCIAL DEL BARCO (2 kms), VILLANUEVA DEL AZOAGUE (6 kms) i BENAVENTE (4 kms), on hem entrat per veure una mica es poble i fer algunes compres. En realitat, només he comprat jo i m'he comprat una camiseta de ciclista màniga llarga ja que el temps és fresquet, sobre tot el matí.

Des de Benavente hem partit sempre per sa N-630 cap a León. Hem passat per CIMANES DE LA VEGA (15 kms), VILLAQUEJIDA (2,5 kms) i TORAL DE LOS GUZMANES (11 kms). Aquí, al final del poble i prop d'una benzinera, hi ha una rotonda. Agafant sa sortida cap a la dreta (no hi ha indicacions de cap classe), sortim de sa N-630 i anem a una carretera comarcal que mos ha duit a VILLADEMOR DE LA VEGA (2,5 kms), SAN MILLÁN DE LOS CABALLEROS (0,8 kms) i, finalment, a VALENCIA DE DON JUAN (3,5 kms), on mos aturam a descansar i a dormir. Eren prop de les 14 h.

A Valencia de D. Juan mos hem allotjat a un hostal rural (Hostal rural La Asturiana), molt a prop del quarter de la Guàrdia Civil. És un lloc molt ben acondicionat. Habitacions espacioses i confortables, i s'hostal completament renovat.

Afortunadament, sa temperatura ha acompanyat per fer s'etapa. Tot lo dia ha fet entre 12 i 18 ºC. De fet hem tingut fred qualque estona (això no és Sevilla!).

S'horabaixa l'hem dedicat a visitar es poble, que és molt maco, i a descansar. Demà, més.


No hay comentarios: