miércoles, 9 de julio de 2008

09-07-2008: LA VECILLA DE CURUEÑO - BUSTIELLO (71 kms)

Etapa fantàstica. Possiblement sa millor de totes. Hem anat per paisatges fabulosos i hem arribat a sa sempre verda Astúries. Ja fa uns quans dies que circulam a més de 700 mts d'altitud, i això es nota amb sa temperatura i amb sa marxa.

Hem partit de LA VECILLA DE CURUEÑO, a uns 1100 mts d'altitud cap a VALDEPIÉLAGO (1.5 kms), per una carretera asfaltada, estreta però sense trànsit. Eren les 8.15 h i feia mot de fred (mos han dit que devíem estar a uns 10 ºC). Tota s'ascenció cap al PUERTO DE VEGARADA (1555 mts d'altitud), que està a 27 kms de La Vecilla, l'hem feta per sa mateixa carretera. Molt de verd, vorejant el riu Curueño, amb paisatge de somni. Molt agradable. Sempre pujant, amb pujada suau tot el temps fins als últims 5 kms on sa pujada ja és dura.

Seguint aquesta carretera, la LE-321, hem passat pels pobles de VALDIPÉLAGO (1.5 kms), NOCEDA DE CURUEÑO (3.5 kms), TOLIBA DE ABAJO (10 kms), on mos hem aturat a berenar, LUGUEROS (0.5 kms), CERULLEDA (4.5 kms) i REDIPUERTAS (2 kms), que és el darrer poble abans de travessar el coll. 7 kms després de Redipuertas arribam al coll de Vegarada on entram a Astúries i on comença una davallada vertiginosa, espectacular, meravellosa i ... no tenc més qualificatius per descriure-ho. Camí de terra en forta pendent. Durant 13 kms de davallada espectacular hem passat per RIO ALLER (9 kms), on acaba es camí de terra i comença a ser asfaltat, LA PARAYA (3 kms), CASOMERA (1 km), LLAMAS (3 kms) i COLLANZO (2 kms), on ja agafam sa carretera AS-253 direcció CABAÑAQUINTA (7 kms). A Cabañaquinta en Toni ha fet parxe, per tant mos hem aturat a arreglar-ho i hem aprofitat per reposar forces i descansar una mica.

Al cap d'una hora hem représ sa marxa cap a MOREDA (10 kms) per sa carretera AS-112, i d'aquí cap a BUSTIELLO (3 kms) on hem quedat a s'albergue per dormir. Arribavem cap a les 14 h.

Demà serà sa darrera etapa. Sa que mos durà a Gijón. Haurem fet, comptant alguns kilòmetres que hem fet dins de poblacions per visitar-les, uns 1000 kms. Sa veritat és que ha valgut la pena.

Demà serà el darrer apunt d'aquest viatge.


1 comentario:

Codina-Busquets dijo...

Quin viatge més fantàstic.

I encara et queden forces per escriure-ho i explicar-ho!!!

Que acabeu bé el viatge i cap a Mallorca a passar calor mediterrània!!!!!!!

Enric