miércoles, 2 de julio de 2008

02-07-2008: MÉRIDA - CÁCERES (79 kms)

Etapa més suau de lo esperat. Segurament degut a sa temperatura. Avui ha oscil·lat entre els 17ºC del matí fins els 28ºC de s'horabaixa. Ha fet vent i era fresquet, la qual cosa dificultava s'anar amb bicicleta i al mateix temps mos refrescava bastant i mos feia es camí més fàcil. Tot es camí ha estat per camins de terra. Si hagués fet calor, hagués estat una etapa molt dura, ja que tot es temps picava cap a amunt amb molt pocs descansos, i es camí no era precisament de pista llisa.
Hem sortit de MÉRIDA a les 7.15 h i ràpidament hem trobat es camí (ahir ja ho vaig demanar per tenir-ho fàcil). En poc temps, una horeta i quart, mos hem plantat a ALJUCÉN, on hem berenat. Abans, però, hem passar per sa presa romana, un lloc preciós, i per EL CARRASCALEJO.
Des d'Aljucén hem partit cap a ALCUÉSCAR, poble que hem passat de llis ja que el camí el deixava a un costat. Continuant hem arribat a CASAS DE DON ANTONIO, on hi ha un pont romà petit però magnífic.
Ja trobam peregrins, tant a peu com amb bicicleta. Es veu que ja estem en zona de "camino" coneguda.
De Casas de D. Antonio hem anat cap a ALDEA DEL CANO, i d'aquí cap a VALDESALOR on en Toni ha berenat una altra vegada ja que li faltava una mica de menjar. Li ha anat molt bé ja que ha recuperat forces per continuar.
Finalment, hem enfilat cap a CÁCERES on hem arribat cap a les 14 h. En total, 75 kms, però n'hem hagut de fer 4 més per arribar a s'albergue i que mos ha costat una mica trobar. Aquest està molt bé amb habitacions dobles que tenen bany dins s'habitació, tv i aire acondicionat.
Hem dinat a s'albergue i hem descansat una mica.
Com sempre, molt vius amb ses senyalitzacions. Hi són, però costa de veure-les. Sembla que estan pensades per els que van a peu, ja que els ciclistes passam aviat i hem d'anar molt a prop dels pilons per veure sa marca que hi ha a sobre i que indica sa direcció a seguir.
S'horabaixa he anat a passejar per Cáceres i a trobar un Ciber des d'on escric aquestes línies.
Demà serà una etapa més ...

No hay comentarios: