martes, 1 de julio de 2008

01-07-2008: ZAFRA - MÉRIDA (65 kms)

Etapa més fàcil que ses anteriors. Més curta que ses altres però hem tingut alguns problemes per trobar es camí en algunes zones, ja que sa senyalització és insuficient pels que van amb bicicleta.
D'entrada, per sortir de Zafra hem tardat mitja hora, ja que ses fletxes grogues no duien enlloc. Lo millor és agafar el carrer de s'Albergue i tirar per amunt. Crec que ha de donar a una rotonda de sa carretera que va cap a Córdoba (que és on hem anat a parar al cap de mitja hora de voltar) i travessar sa carretera. Aquest ja és es camí i hi tornen haver ses fletxetes grogues. Aquestes gairebé desaparèixen i passen a ser uns pilons cúbics amb el símbol de la ruta de la plata. A damunt hi ha una retxa que indica sa direcció, però amb bici no es veu si no hi passes pràcticament per damunt.
Pujant un repetxonet i a 3 kms de Zafra arribam ja a LOS SANTOS DE MAIMONA, poble que hem de travessar dalt a baix i que convé anar demanant es camí a sa gent del poble, ja que, encara que hi ha fletxes, estan en terra o són difícils de veure.
Picant suament cap a baix anam cap a VILLAFRANCA DE LOS BARROS, a 16 kms. Tot per camí i ha fet una temperatura molt suau, la qual cosa ha afavorit que hi arribassim prest (cap a les 9). Aquí hem berenat i hem partit cap a TORREMEGÍA. També ha anat molt bé i hem pogut fer via, ja que el camí era una pista àmplia i bona. Es paisatge és com ahir: ni una ombra ni cap font ni riu ni res. Tampoc hi ha gent. Han estat 30 kms com aquell qui diu desèrtics a no ser perquè mos hem trobat, per primera vegada, quatre peregrins a peu (un tot sol, dos junts i un altre que també anava tot sol). A Torremegía mos hem aturat 10 minuts i hem continuat ja cap a MÉRIDA. Sa sortida des poble ha estat un desastre, ja que hem perdut els indicadors i hem fet més de 5 kms de més cercant-los. Finalment els hem trobat i hem seguit es camí (molt dolent per fer amb bici, ja que està ple de terra fina, com arena, que dificulta es manxar bé). Hem decidit sortir del camí i agafar sa carretera. Hem fet carretera (N-630) fins el km 631.5 on hem agafat un desviament que tornava agafar es camí.
Ja per es camí hem arribat a Mérida. Una ciutat molt maca. Sa temperatura era de 26ºC, però 3 hores després ja era de 36ºC.
Hem cercat s'albergue però estava complet i hem hagut d'anar a cercar un hostal. Finalment mos hem quedat a dormir a s'hostal El Torero. No està malament.
Durant s'horabaixa hem visitat Mèrida. Hem anat a s'anfiteatre romà i a sa plaça d'Espanya, on hi ha edificis emblemàtics. També hem anat a nedar a sa piscina municipal, aprofitant que feia molta calor i que teníem temps per relaxar-mos.
Demà toca una etapa en principi bastant més dura. Però això serà demà ...

No hay comentarios: