sábado, 5 de julio de 2008

05-07-2008: FUENTERROBLE DE SALVATIERRA - SALAMANCA (52 kms)

Com sempre, mos hem aixecat a les 6.15 h i hem partit a les 7 h a fer camí. Es capellà em va dir una ruta alternativa a sa que teníem que era una mica més suau i més ràpida. És sa que hem fet, gràcies a Déu, ja que s'etapa d'ahir mos ha passat factura i ses cames no responien.
Hem seguit ses indicacions del camí i hem partit cap a NAVARREDONDA DE SALVATIERRA, poble situat a 11 kms d'on erem. Feia molt de fred, tal vegada 12 ºC, i mos hem abrigat amb el paravents. En terra estava banyat completament, de sa rovada caiguda. Hem fet camí sense problemes fins que, una vegada passat Navarredonda (en realitat no hi hem passat, ja que el camí passa a 1 km del poble) he fet parxe i mos hem enredat quasi mitja hora. Hem seguit ses indicacions del capellà i a partir d'aquí hem agafat sa ruta alternativa.
Cap a les 9 h arribavem a PEDROSILLO DE LOS AIRES, després d'una pujada dura. Tots els bars del poble (2) estaven tancats i no obrien fins a les 10 h, així que hem decidit contiunar cap al següent poble, MONTERRUBIO DE LA SIERRA, a 8 kms. També tenien el bar tancat (aquí només n'hi havia un), per tant hem anat cap al següent poble de sa ruta, MORILLE. Pel camí hem fet de ramaders, ja que s'havia escapat una vadella del tancat i el propietari l'encalçava. Com que venia cap a noltros, li hem aturat es pas i l'hem fet tornar enrera. A poc a poc l'hem duit cap al tancat.
A Morille també estava tancat es bar, però hem vist tres dones que tornaven de sa seva passejada matinal i els hi hem demanat on hi havia un bar obert. Mos han dit que no n'hi havia d'altre i una d'elles mos ha convidat a fer un cafè amb llet a ca seva. Hem acceptat amb gust, ja que no havíem menjat res des de que havíem partit i ja eren prop de les 11 h. Mos ha preparat un cafè amb llet i galletes. Ho hem trobat mel.
En Toni ha tornat a tenir problemes amb sa seva bici. Ha entortit sa cadena. Li he llevat sa baula torta i ha pogut continuar.
Sortint de sa casa, mos hem trobat un ciclista de Salamanca, En Luís Montero, que li agrada fer es camí. De fet forma part d'un grup que es comunica mitjançant sa web bicigrino.com. Coneixia es camí fins a Salamanca perfectament i mos ha acompanyat tot es temps. Ha estat una sort trobar-lo, ja que hem entrat a SALAMANCA pel camí original i mos ha acompanyat, primer a una tenda de bicicletes per canviar sa cadena i arreglar els canvis del meu germà (jo he aprofitat per canviar es seient i posar-ne un de més còmode, de gel, perquè no podia pus amb el meu cul), i després mos ha acompanyat a un hostal al mateix centre de Salamanca. Eren les 12 h quan entravem a Salamanca.
Hem quedat per demà matí a sa plaça major per berenar i partir. Mos vol acompanyar un bocí de camí (uns 30 kms, quasi res!). Ja veurem què serà.
Ara anirem a visitar Salamanca, però això ja vos ho contarem de paraula.





No hay comentarios: